Мдааа, я слишком долго задержался в этой теме, со своими взглядами. ретируюсь быстренько
Шалапунька джан, спасибо, я понял твою позицию, ты хороший человек, это тебе
Напоследок расскажу такой эпизод из истории. я его читал в детстве, и впечатление осталось сильное очень. Тогда я понял, как важен Католикос, как человек, лидер, авторитет именно в деле сплочения.
Сорри, но армянские буковки выводить не могу, а по-русски не звучит, буду транслитом писать.
Mec Exerni zhamanak mi xumb paxstakanner, zorov mazapurc exac, galis en Lorva vankeric meki durn en takum. Xoshor vankeric er, bajc chem hishum vorn er. Mi xoskov Katoxikosn el e ajntex linum ev mi shat mec xumb ajl paxstakanner, patsparvum ein vankum. Erb dury takum en, Katoxikosn asum e, ajlevs chem karox ners toxnel dzez, tex chka. Ev ajd mardik tenc mnum en vanki drany. Inch-vor kerp Hovhannes Tumanyann e imanum dra masin, ev chgites vonc galis hsnum e ajdtex. Erb evs mek angam, arden sovamah vichakum, xndrum e bac anel drnery, mardik kotorvum en, Katoxikosn asum e: "Dzez het e xosum Amenajn Hajoc Katoxikosy, ajlevs tex chi mnacel vanki nersum, tox gnan". Ev Tumanyany mi espes ban e asum: "Isk dze'z het e xosum Amenajn Hajoc Banastexcy, ....". Sa vor lsum en nersi exac mardik, aranc Katoxikosin najelu miangamic bac en anum drnery ev pastoren prkum ajn xexcherin.
Mi kich ankapa erevum, bajc mitks nranum er, vor ajd pahin Tumanyany HAZAR Katoxikos arzher, ev ajdpisi mard e petk zhogovrdi hamar amenacanr paherin.
Вот, немножко не в тему, но это выражение про Туманяна осталось после такой истории.
Короче, дай Бог, у нас будет сильное государство, а там посмотрим.
ЗЫ. Ну не могу я не похвастаться! Хехе, Туманян был частым гостем, можно сказать другом, семьи моей бабушки (прадедов моих)!