Satenik Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 Одно из типичный мест "проживания" бомжей в Ереване окрестности кинотеатра Россия.. Помню еще моя тетя им старую одежду носила зимой- чтобы не мерзли.. так что жто память у тебя отфильтровала, а не то что их нет Wir ջան, տյոտյան կեցցե, երկար կյանք նրան ու առողջություն: Երևում է, որ Ձեր տյոտյան հայուհի է: Հիմա մի հարց, Դուք ինքներդ որևե բան արած կա՞ք կյանքում, որ այդ աղքատները "Ռոսիայի" մոտից պակասեն: Թե՞ Ձեր արդարամտությունն ու խիղճը պատմություններ գրելուն է բավարարում միայն: Link to post Share on other sites
SAS Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 (edited) Норайр, психологически это объяснимо, ибо человек всегда ищет способы САМООПРОВДАНИЯ, а часто это явление перерождается в САМООТРИЦАНИЕ. Отказ от самого себя, как продукт определенной культуры, среды, и интегрирование в новую среду. Короче говоря, приобретение нового устойчивого равновесия но уже на другом "качественном" уровне. Отсюда и такие карикатурные "перекосы", когда армянин хочет выглядеть больше русским, чем они сами. Вир, Вы, я, он, она, а вместе армяне, с ТОЧКИ ЗРЕНИЯ среднестатистического русского - БЫДЛО. Есть такие умонастроения в русском обществе. Хотите верьте, хотите нет, но это факт. И то что "есть и хорошие"(странно было бы, если бы не было), ничего не решает. Смайл, в Москве, на улице, в магазинах, в транспорте -ВЕЗДЕ в воздухе витает мат - перемат. В Ереване этого нет. Даже "опустившийся" человек прилюдно не "выражается". У разных народов это самое "дно" тоже бывает разным. Вы кажется не хотите этого замечать... Амен. Диана, если в Армении бабуля копается зибиланоци медж, то это ОБЪЯСНИМО, хочет есть, но в Москве, в мусорных ящиках в основном копаются не бабули, а молодые алкаши, которые могут Вас сочно послать туда, откуда приехали. По сути, Сатеник хотела до Вас донести эту простую истину, но кажется напрасно. Edited December 10, 2003 by SAS Link to post Share on other sites
YanaA Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 Вир, Вы, я, он, она, а вместе армяне, с ТОЧКИ ЗРЕНИЯ среднестатического русского - БЫДЛО. Есть такие умонастроения в русском обществе. Хотите верьте, хотите нет, но это факт. И то что "есть и хорошие"(странно было бы, если бы не было), ничего не решает. Судя по всему написанному здесь, мнение армян о среднестатистическом русском именно такое же. Link to post Share on other sites
YanaA Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 У разных народов это самое "дно" тоже бывает разным. "дно" - это "дно". оно не имеет национальности. Link to post Share on other sites
Wir Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 (edited) Вир, Вы, я, он, она, а вместе армяне, с ТОЧКИ ЗРЕНИЯ среднестатического русского - БЫДЛО. Есть такие умонастроения в русском обществе. Хотите верьте, хотите нет, но это факт. И то что "есть и хорошие"(странно было бы, если бы не было), ничего не решает. Верно Вы говорите САС, я даже не спорю.. только не поняла к чему.... Edited December 9, 2003 by Wir Link to post Share on other sites
Wir Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 Wir ջան, տյոտյան կեցցե, երկար կյանք նրան ու առողջություն: Երևում է, որ Ձեր տյոտյան հայուհի է: Հիմա մի հարց, Դուք ինքներդ որևե բան արած կա՞ք կյանքում, որ այդ աղքատները "Ռոսիայի" մոտից պակասեն: Թե՞ Ձեր արդարամտությունն ու խիղճը պատմություններ գրելուն է բավարարում միայն: Satenik jan, mi angam menk kartsem ed harts@ portsesink knnarkel... ( te khosacoghneric ov inch e anum Hayastanum vichak@ lavacnelu hamar)chstacvec... ete hishum ek... karogh enk ete cankutiun ka mi nor tema batsenk aid temai shurj ev knnarkenk.... mi guce ais angam stacvi....isk ete hima khosk@ gnum e henc ed antun mardkanc masin, voronk nstats en Rossiai mot- voch yes voch mi ban chem arel ev dzhvar karoghanam. Mi hat el harc dzez- inchu dzez dur chen galis im berac orinakner@ ( @ndvorum, da orinakner en im sepakan kiankic, ev voch bambasankner, i hakarak dzer kartsiki)? Link to post Share on other sites
Fuzzy-wuzzy Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 Послушайте... Тут одна фраза была... "тогда, когда был армянином" Значит если подлый значит не армянин. Если армянин значит не мерзавец. И армянин может быть подлым и мерзавцем. И русский и китаец. Как надоело это постоянное идеализирование!!!! И это постоянное опускание!!!!! Это просто не пахнет, а воняет какой-то ограниченностью. Все о чем написал Бывающий НЕ СВЯЗАНО с национальностью. Подонков везде хватает. Не слишком ли вы много на себя берете, пытаясь объяснить причины всего этого. По-моему в первую очередь надо разобраться с подлостью, низостью, прочими гадостями в своей жизни, а потом делать выводы о другой жизни. Тем более клеймить множество народа одним ярлыком. Да если бы москвичи делали выводы о ереванцах, армянах вообще по тем экземплярам, которые здесь встречаются ( в том числе по тем мерзавцам, о которых уже шла речь), то давно бы сложилось впечатление, что все армяне - ....... Подлость, низость, мерзость не имеют национальностей. По-моему это 2+2=4. Сатеник, не утруждайте себя ответом на мой пост. Я заранее знаю, что Вы скажете. Обсуждать данную тему не собираюсь. Просто меня до глубины души задевает вот эта ограниченность. Смайл, всю тему не читал, но наткнулся на твой пост после трех-двух и...как будто родниковой воды выпил. Спасибо тебе большое И еще. Ты очень смелая. Нужно иметь смелость, чтоб такое написать. Решпект и Link to post Share on other sites
SAS Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 Верно Вы говорите САС, я даже не спорю.. только не поняла к чему.... Вот к этому И по поводу москвичей хочу добавить... как раз кореные москвичи- люди очень добрые и душевные.. а вот то быдло о котором здесь говорилось- это интернациональное быдло... Link to post Share on other sites
Wir Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 САС, разве то, что среднестатистический русский, считает среднестатистического армянина быдлом ,и, наоборот, исключает то что коренные москвичи добрые и душевные люди? Link to post Share on other sites
SAS Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 (edited) Wir, что понимаете под словом "коренные москвичи"? Коренной москвич не может соответствовать параметрам среднестатистического русского? А у среднестатистического армянина комплекс неполноценности перед русскими, особенно у тех, которые русских и Россию воспринимают через их культуру. Edited December 9, 2003 by SAS Link to post Share on other sites
Wir Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 (edited) SAS, коренные москвичи- это не те люди, чьи родители лет сорок назад приехали в Москву из деревни Трикукуево, а те люди несколько поколений предков которых жили в Москве... по крайней мере , слово коренной трактуется именно так... то же самое распространяется и на ереванцев, шанхайцев, римлян и пр.... Насчет второго утверждения совсем не согласна.. точнее, это явление есть, но распространять его на "среднестатистического армянина"- неет... нету такого... Edited December 9, 2003 by Wir Link to post Share on other sites
Liloo Posted December 9, 2003 Report Share Posted December 9, 2003 Послушайте... Тут одна фраза была... "тогда, когда был армянином" Значит если подлый значит не армянин. Если армянин значит не мерзавец. И армянин может быть подлым и мерзавцем. И русский и китаец. Как надоело это постоянное идеализирование!!!! И это постоянное опускание!!!!! Это просто не пахнет, а воняет какой-то ограниченностью. Все о чем написал Бывающий НЕ СВЯЗАНО с национальностью. Подонков везде хватает. Не слишком ли вы много на себя берете, пытаясь объяснить причины всего этого. По-моему в первую очередь надо разобраться с подлостью, низостью, прочими гадостями в своей жизни, а потом делать выводы о другой жизни. Тем более клеймить множество народа одним ярлыком. Да если бы москвичи делали выводы о ереванцах, армянах вообще по тем экземплярам, которые здесь встречаются ( в том числе по тем мерзавцам, о которых уже шла речь), то давно бы сложилось впечатление, что все армяне - ....... Подлость, низость, мерзость не имеют национальностей. По-моему это 2+2=4. Сатеник, не утруждайте себя ответом на мой пост. Я заранее знаю, что Вы скажете. Обсуждать данную тему не собираюсь. Просто меня до глубины души задевает вот эта ограниченность. а я вот не согласна с тобой Смайл... мне кажется, говоря "тогда, когда был армянином" Норайр имел в виду традиционное отношение армян к своей семье, а не то, что раз он мерзавец значит не армянин и наоборот.... я тоже слышала о ситуациях, которые он рассказывает, может поэтому мне это более понятно... по- поводу того, что мерзавцы есть везде, кто спорит? но в каждом этносе есть свои положительные традиции и признайтесь , что если в Армении , то что описал Бывающий имеет место быть(вполне возможно), это не приобретает таких масштабов, как в той же России.....и бомжей там нет, может есть люди, которые из-за тяжелого финансового состояния ищут себе еду, но пропивших свое жилье - нет , и стариков в дома престарелых обычно не отдают и тд. это вовсе не значит, что у армян нет недостатоков( у нас есть другие) или все армяне идеальные , просто есть вещи, которые нам непонятны именно в силу нашего менталитета..... Link to post Share on other sites
Qeri Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Hajer gan, vopros o tom, chto Moskva yutnij gorod ili yama s dermom, otpadet sam soboj, esli obshatsa v svoem krugu. Pochemu nikomu v golovu ne prixodit zakidat kamnaymi kajdyu layushyu sobaku, no vsem xochetsa otvetit` na bezsmislennij vipad v svoj adres. Konechno, est` oskorbleniay, za kotorie nado nakazivat`, no esli vi ne sobiraetes` idti do konca, stoit li nachinat` razgovor? Soglasites`, chto ne vozmojno cheloveky s 3-x klassovim obrazovaniem obyasnit` osnovi matanaliza, kak ne vozmojno zastavit` doktora nauk, ne umeuyshego polzovatsa gaechnim kluchom, razobrat` i sobrat` korobku peredach ili vikopat yamu. Navernoe, pravilnee budet s kajdim obshatsa na ponaytnom emy yazike, operirovat` argymentami i cennostyami, kotorie dostupni ego razumu. Zachem kogo-to peredelivat` ili navyazivat` svoyu tochku zreniya? Budet li mir krashe ot togo, chto vse stanut poxojimi na etalon, pust` daje idealnij? Imeem li mi pavo vmeshivatsa v chyjyu lichnyu jizn`? Ne luchshe li esli vse budut jit` kak im nravitsa (v predelax razumnogo, konechno, t.e. ne sozdvay problem okrujaushim)? Kak vi schitaete, pochemu virajenie #Esli vi takie umnie, to pochemu stroem ne xodite#, vizivaet ulibku, a priziv k odinakovosti vosprinimaetsa vserez? Eto ja k tomu, chto vse mi raznie, kajdij xorosh na svoem meste, a sila nasha v tom, chto mi vmeste. A kto jivet pravilno, rassudit vremya. Bilo bi interesno uslishat` vashe mnenie na etu temu. P.S. Pishu na latini - vremennay problema s kirilicej, ne sudite strogo, samomu ne priyatno. Link to post Share on other sites
Satenik Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Satenik jan, mi angam menk kartsem ed harts@ portsesink knnarkel... ( te khosacoghneric ov inch e anum Hayastanum vichak@ lavacnelu hamar)chstacvec... ete hishum ek... karogh enk ete cankutiun ka mi nor tema batsenk aid temai shurj ev knnarkenk.... mi guce ais angam stacvi....isk ete hima khosk@ gnum e henc ed antun mardkanc masin, voronk nstats en Rossiai mot- voch yes voch mi ban chem arel ev dzhvar karoghanam. Mi hat el harc dzez- inchu dzez dur chen galis im berac orinakner@ ( @ndvorum, da orinakner en im sepakan kiankic, ev voch bambasankner, i hakarak dzer kartsiki)? Ձեր գրածներից պարզ էր որ Դուք ոչինչ էլ կյանքում չեք արել կարիքավորին օգնելու համար: Որ Դուք անարդարություն տեսնելիս Ձեզ վատ չեք զգում: Ձեզ բաբմասանք է միայն հետաքրքրում, ու այն իզուր ճիգերը որ Դուք գործադրում եք արդարացի ու ճշմարտախոս երևալու համար - դատարկ փուչիկ է: Ինձ համար, կներեք, բայց ոչ մի տարբերություն չկա Ձեր ու Бывающий-իի հարևանների միջև: Հայաստանում ժողովուրդը "բոմժ" աղքատներին չի ասում: Մեզ մոտ բոմժ են ասում այն մադրկանց, որոնք զուրկ են մարդկային խղճից ու մարդու ցավը զգալու ունակությունից: Բոմժի անուն են հանել լիքը մականունավոր բիզնեսմեններ, իշխանավորներ, նյութական հարստության տեր մարդիկ: Այնպես որ զգյուշ եղեք Ձեր բամբասանքների մեջ, հանկարծ չնկնեք այդ մարդկանց շարքը, որոնց Ռոսիայի մոտի աղքատներն ժողովրդի հետ միասին բոմժ կանվանեն: Link to post Share on other sites
СААРЯН Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Ձեր գրածներից պարզ էր որ Դուք ոչինչ էլ կյանքում չեք արել կարիքավորին օգնելու համար: Որ Դուք անարդարություն տեսնելիս Ձեզ վատ չեք զգում: Ձեզ բաբմասանք է միայն հետաքրքրում, ու այն իզուր ճիգերը որ Դուք գործադրում եք արդարացի ու ճշմարտախոս երևալու համար - դատարկ փուչիկ է: Ինձ համար, կներեք, բայց ոչ մի տարբերություն չկա Ձեր ու Бывающий-իի հարևանների միջև: Հայաստանում ժողովուրդը "բոմժ" աղքատներին չի ասում: Մեզ մոտ բոմժ են ասում այն մադրկանց, որոնք զուրկ են մարդկային խղճից ու մարդու ցավը զգալու ունակությունից: Բոմժի անուն են հանել լիքը մականունավոր բիզնեսմեններ, իշխանավորներ, նյութական հարստության տեր մարդիկ: Այնպես որ զգյուշ եղեք Ձեր բամբասանքների մեջ, հանկարծ չնկնեք այդ մարդկանց շարքը, որոնց Ռոսիայի մոտի աղքատներն ժողոցրդի հետ միասին բոմժ կանվանեն: Կեցցե'ս Սաթենիկ ջան, միանգամայն քո հետ համաձայն եմ... Link to post Share on other sites
Marianka Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Ձեր գրածներից պարզ էր որ Դուք ոչինչ էլ կյանքում չեք արել կարիքավորին օգնելու համար: Որ Դուք անարդարություն տեսնելիս Ձեզ վատ չեք զգում: Ձեզ բաբմասանք է միայն հետաքրքրում, ու այն իզուր ճիգերը որ Դուք գործադրում եք արդարացի ու ճշմարտախոս երևալու համար - դատարկ փուչիկ է: Ինձ համար, կներեք, բայց ոչ մի տարբերություն չկա Ձեր ու Бывающий-իի հարևանների միջև: Հայաստանում ժողովուրդը "բոմժ" աղքատներին չի ասում: Մեզ մոտ բոմժ են ասում այն մադրկանց, որոնք զուրկ են մարդկային խղճից ու մարդու ցավը զգալու ունակությունից: Բոմժի անուն են հանել լիքը մականունավոր բիզնեսմեններ, իշխանավորներ, նյութական հարստության տեր մարդիկ: Այնպես որ զգյուշ եղեք Ձեր բամբասանքների մեջ, հանկարծ չնկնեք այդ մարդկանց շարքը, որոնց Ռոսիայի մոտի աղքատներն ժողովրդի հետ միասին բոմժ կանվանեն: Сатеник, а Вы знаете, что значит БОМЖ? Человек Без Определенного Места Жительства. Это не оскорбление. БОМЖ-ами называют бездомных, а не оскорбляют нищих. Link to post Share on other sites
Satenik Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Марианка, и что же? Link to post Share on other sites
Marianka Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Марианка, и что же? Да так, ничего... Link to post Share on other sites
Kontiky Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Народ, ну вы даете я не про армян-неармян (куда мне ) я про то, что написал Бывающий, - вы чего в самом деле, человек умер, а вы - "виноват" так нельзя Если даже он и виноват, то я думаю, и наказан был вполне, и не нам, совершенно чужим люлям его судить. Link to post Share on other sites
Бывающий Posted December 10, 2003 Author Report Share Posted December 10, 2003 Ձեր գրածներից պարզ էր որ Դուք ոչինչ էլ կյանքում չեք արել կարիքավորին օգնելու համար: Որ Դուք անարդարություն տեսնելիս Ձեզ վատ չեք զգում: Ձեզ բաբմասանք է միայն հետաքրքրում, ու այն իզուր ճիգերը որ Դուք գործադրում եք արդարացի ու ճշմարտախոս երևալու համար - դատարկ փուչիկ է: Ինձ համար, կներեք, բայց ոչ մի տարբերություն չկա Ձեր ու Бывающий-իի հարևանների միջև: Հայաստանում ժողովուրդը "բոմժ" աղքատներին չի ասում: Մեզ մոտ բոմժ են ասում այն մադրկանց, որոնք զուրկ են մարդկային խղճից ու մարդու ցավը զգալու ունակությունից: Բոմժի անուն են հանել լիքը մականունավոր բիզնեսմեններ, իշխանավորներ, նյութական հարստության տեր մարդիկ: Այնպես որ զգյուշ եղեք Ձեր բամբասանքների մեջ, հանկարծ չնկնեք այդ մարդկանց շարքը, որոնց Ռոսիայի մոտի աղքատներն ժողովրդի հետ միասին բոմժ կանվանեն: Satenik, dzer asattsic bxum en erku hetevutiun: 1. Duk erbevice chek aprel Moskvajum; 2. Duk bolorovin chek patkeracnum inch e nshanakum ognutiun. Im patmac pataharum himnakan huzich baneric mek@ ajnn e, vor im harevannerin BOLOROVIN petq chein im janqer@ u im ognutiun@. Aravel@ kasem, vor ete es angam portsei inch vor ban haskacnei, kam ognei dranc (inchov?) es kdursgai vatamard i undz ksksein atel u mexadrel (это не ваше дело......). Es eli kanei ankax dranic (tkats dranc kartsiqi vra) ete haskanaji vor inch vor ban real karox em anel u im arats@ inch vor mekin petq e. OGNUTIUN@ imastalic e MIAJN ajn paragajum erb ajd odnutiun@ endunum en ev gnahatum en!!!! Inchpes kareli e stipoxabar ognel mardun? Ho zorov chi? Cavum em dzer molorvatsutjan hamar, vor duk mez hamematum ek BOMZH-eri het. Link to post Share on other sites
Satenik Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Бывющий, ես Մոսկվայում երկու շաբաթից ավել երբեք չեմ ապրել, բարեբախտաբար: Duk bolorovin chek patkeracnum inch e nshanakum ognutiun. անլուրջ հայտարարություն: Ինչ վերաբերվում է մնացած Ձեր գրածին: Бывающий, եթե ես բան ունենայի ասելու Ձեզ, ապա կասեյի: Եթե չեմ ասել, ուրեմն ասելիք չունեմ: Էդքան վախկոտ չեմ որ մարդկանց ակնարկներով ու через-через բան հասկացնեմ: Մի արդարացեք: Ես Ձեզ շատ լավ հասկանում եմ: Link to post Share on other sites
Wir Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Ձեր գրածներից պարզ էր որ Դուք ոչինչ էլ կյանքում չեք արել կարիքավորին օգնելու համար: Որ Դուք անարդարություն տեսնելիս Ձեզ վատ չեք զգում: Ձեզ բաբմասանք է միայն հետաքրքրում, ու այն իզուր ճիգերը որ Դուք գործադրում եք արդարացի ու ճշմարտախոս երևալու համար - դատարկ փուչիկ է: Ինձ համար, կներեք, բայց ոչ մի տարբերություն չկա Ձեր ու Бывающий-իի հարևանների միջև: Հայաստանում ժողովուրդը "բոմժ" աղքատներին չի ասում: Մեզ մոտ բոմժ են ասում այն մադրկանց, որոնք զուրկ են մարդկային խղճից ու մարդու ցավը զգալու ունակությունից: Բոմժի անուն են հանել լիքը մականունավոր բիզնեսմեններ, իշխանավորներ, նյութական հարստության տեր մարդիկ: Այնպես որ զգյուշ եղեք Ձեր բամբասանքների մեջ, հանկարծ չնկնեք այդ մարդկանց շարքը, որոնց Ռոսիայի մոտի աղքատներն ժողովրդի հետ միասին բոմժ կանվանեն: Сатеник, я не совсем поняла ход Ваших мыслей, по-моему, то что Вы говорили называется бредом... Но то, что у Вас определенные проблемы с восприятием текстового материала- это точно.... Можно еще предположить, что Вы получаете определенное физическое удоволствие от собственной грубости... ну что ж... каждому свое :lol: :lol: Link to post Share on other sites
Revan Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Ձեր գրածներից պարզ էր որ Դուք ոչինչ էլ կյանքում չեք արել կարիքավորին օգնելու համար: Որ Դուք անարդարություն տեսնելիս Ձեզ վատ չեք զգում: Ձեզ բաբմասանք է միայն հետաքրքրում, ու այն իզուր ճիգերը որ Դուք գործադրում եք արդարացի ու ճշմարտախոս երևալու համար - դատարկ փուչիկ է: Сатеник, Вы обладаете поразительным даром переходить на личности и кидаться личными оскорблениями. Странно, и неужели это может в вас совмещаться с помощью к ближним и обездоленным? Однако, сколько противоречивости может совмещать в себе человеческая натура Link to post Share on other sites
Norayr Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Смайл ну полноте, что за примитив, ну не в "религии" же беседуем с Николаем, прости Господи. Какая идеализация, ну за кого Вы меня держите? У разных наций не только разные цвет волос, форма спинки носа или эпикантус, но и скорость реакций, темперамент, культура наконец. Вот монголоиды лактозу не варят например понимаете? А арабы водку не пьют. У русских основной вид убийств - в семье по пьяне, а у армян такого почти нет вообще. Вот у чеченцев есть убийства из кровной мести, а у норвежцев нету. Нации - разные. И "плохие" они ПО РАЗНОМУ неужели это не очевидно? И индивидуальные примеры тут не при чем, понятно что может теоретически быт армянка не пускающая мужа в дом, может даже найдется и армянин, который будет при этом спать на лестнице , говорю я все таки о "типическом". Поймите, для русских Чикатило может быть только больным человеком, ужасающим все общество. А есть племена, у которых каннибализм- обычная ритуальная практика. И говорить, что мразь везде одинаковая, "преступность не имеет национальности" и прочие расхожие, ничего не означающие фразы, значит не давать себе права ДУМАТЬ. Мразь бывает разная, а картины преступности у разных народов резко отличается. И никакой идеализации. Идеализация у тех, что утверждает, что "плохих народов не бывает" Простите за резкость, почему то мне кажется что Вы меня поймете.... Link to post Share on other sites
Satenik Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Wir и Diana, либо вы говорите по существу, либо продолжаете хамить и получаете повышение рейтинга - выбирайте. Link to post Share on other sites
Recommended Posts